FORÅR
På 4. semester er der fokus på at undersøge digitaliseringen af sundhedssektoren, med særlig fokus på hvordan digitalisering (innovative digitale, teknologiske og produktløsninger) vil muliggøre fremtidens hospital i hjemmet eller tættere på borgeren.
Formålet med kurset er at introducere til case-begrebet og belyse, hvordan man kan arbejde med en sociologisk case i praksis. Omdrejningspunktet vil være, hvordan man ved analyse af en case kan uddrage en sociologisk problematik fra et socialt problem eller en konkret hændelse, begivenhed, situation eller fænomen.
Kurset ‘Innovation og klinisk lederskab af patient- og borgerforløb’ er tilrettelagt som et samlet forløb på fem uger i slutningen af 4. semesters teoretiske del. Forløbet er underordnet til og styret af semestrets tema: Klinisk lederskab af patient- og borgerforløb.
Groups develop a strategic plan and/or process outline, using the theory package provided. Feedback and formative evaluation will be given as part of panel sessions with external participants throughout the project process.
På kandidatkurset Contemporary Social Pharmacy ved Institut for Farmaci, Københavns Universitet, arbejder de studerende med aktuelle problemstillinger indenfor lægemiddelbrug og lægemidler i samfundet. Kurset er problemorienteret, og de studerende bliver undervist i aktuelle sociale problemstillinger vedr. medicin samt i innovationsmetoder og retorik til at anskueliggøre problemerne, udvikle løsningsforslag samt formidle disse på en hensigtsmæssig måde.
Et flertal af de studerende på disse hold har Retorik som grundfag og er dermed trænede i både kritisk analyse og praktisk arbejde med mundtlig og skriftlig kommunikation, argumentation i bred forstand, debatkultur og medborgerskab.
For de studerende kombinerer Innovationsforløbet to kurser; Innovations- og Videnledelse samt Innovation i en Organisatorisk Kontekst på 4. semester på studieretningen Proces og Innovation på DTU Engineering Technology. De studerende gennemfører et ’åbent innovationsforløb’.
Dette kursus er et tværprofessionelt undervisningsforløb for studerende på de sundhedsfaglige uddannelser ved Københavns Professionshøjskole. Genstandsfeltet for kursisternes arbejde er ”Mennesker med cancer og diabetes”. De studerende på kurset er bl.a. fremtidens sygeplejersker, bioanalytikere og ergoterapeuter.
Projekt i human-centred computing forløber parallelt med kurset Empiriske Undersøgelsesmetoder i hvert forår (slut marts-slut juni). I HCC-projektet arbejder de studerende med teori om human-centred computing og interaktionsdesign.
Sundhedsfaglige studerende arbejder med udvikling af praksisnære, innovative produkter, processer og services indenfor det sundhedsfaglige område.