Værd at vide om sundhedsinnovation

Når I arbejder på at udvikle og forbedre den danske sundhedssektor, stiller myndighederne strenge krav til dokumentationen for effekten. Men der gælder også en masse andre retningslinjer i forhold til godkendelse, mærkning og rettigheder, samtidig med at I skal overholde specifikke regler. Her finder I guides til de vigtigste ting, der har betydning for jeres ide.

Introduktion til medicinsk udstyr og CE-mærkning

Der findes over 500.000 forskellige typer af medicinsk udstyr – her bliver du klogere på, hvad det kan være.

Sådan beskytter I jeres ide

Det kan være dyrt at opfinde og udvikle nye løsninger til sundhedssektoren – ikke mindst på grund af de strenge krav til afprøvning og dokumentation. Med de store investeringer følger naturligt et behov for at beskytte den gode ide.

Sådan foregår et offentligt udbud

En stor del af de medicinske produkter, vi bruger i den danske sundhedssektor, bliver indkøbt gennem et udbud. Derfor gennemgår vi her processen i et offentligt udbud.

Offentligt tilskud til patienters medicin og udstyr

Det kan være værdifuldt for jer at kende til processen bag det offentliges tilskud til patienter og borgere, der har brug for medicin eller hjælpemidler.

Det betyder sundhedsøkonomi for jeres udviklingsarbejde

Selv om I har udviklet en ny og bedre løsning, er der ingen garanti for, at den kommer borgere og patienter til gode. Beslutning om at bruge den nye løsning afhænger nemlig af omkostninger, effekten, hvor let den er at implementere samt politiske prioriteringer. Derfor er det vigtigt at forholde sig til den generelle sundhedsøkonomi, inden I investerer i udviklingsarbejdet.