Det lange tværprofessionelle KP-forløb

Forløbet
Dette kursus er et tværprofessionelt undervisningsforløb for studerende på de sundhedsfaglige uddannelser ved Københavns Professionshøjskole. Det tværprofessionelle forløb omhandler det at lære at samarbejde på tværs fordi man som færdiguddannede professionsbachelorer vil møde komplekse problemstillinger, der ikke kun kan løses af en profession alene.

Det er derfor afgørende at man både kan beherske egen kernefaglighed, og anvende den i samarbejdet på tværs af professioner, da forskellige forudsætninger og forskellige viden kan være med til at skabe bedre løsninger for eksempelvis borgeren, eller patienten i en fremtidig praksis. Det er derfor vigtigt at de studerende arbejder om problemstillinger som er realistiske med et ben i klinikken.

Kursisterne skal arbejde i tværfaglige teams á 5- 6 personer og producere innovative løsninger på udfordringer i sundhedssektoren. KP søger derfor praksisnære problemstillinger, hvormed forskellige typer studerende samarbejder om samme opgaveløsning – og hvor I som case-stillere får de idérige studerendes blik på udfordringer i jeres sundhedsprofessionelle hverdag.

Eventuelle fysiske eller virtuelle studenterbesøg vil (efter aftale) også indgå i forløbet.

I ovenstående figur vil jeres case blive anvendt i kategori 2 som er delt op i: 1. forberedelse til skemalagte aktiviteter 2. skemalagt team-arbejde 3. Dialog med praksis og 4. Evaluering af forløb.

Hvad kræver det af jer?
I præsenterer den samlede kursusgruppe for en konkret case: en udfordring som I oplever i praksis. Forudsætningen for at de studerende møder kursets læringsmål er nemlig, at de arbejder innovativt med konkrete cases. I udpeger også en kontaktperson blandt jer. Endeligt ser KP gerne at I indgår i et feedback-panel ved forløbets afslutning

Jeres udbytte
De studerende har ikke én særskilt profil, men samarbejder på tværs af fagligheder indenfor sundhed og omsorg. I kan derfor forvente at få mange forskellige løsningsforslag, til den case i stiller kursisterne. Den aspirerende sygeplejerske samarbejder med bioanalytikeren – eller radiografen med den pædagogstuderende. Der kræves altså en særlig opfindsomhed af kursisterne, da intet team udelukkende vil bestå af fagfæller. Uanset den specifikke sammensætning, vil hver gruppe ved kursets afslutning præsentere jer for en løsning på udfordringen – eventuelt demonstreret med videoer, posters, medbragte artefakter eller simulationer. Praksisnært case-arbejde giver de studerende en smagsprøve på jeres faglige virkelighed og giver jer innovative perspektiver på de mest betydningsfulde problemstillinger i jeres egen praksis.

Partner

Københavns Professionshøjskole

Professionsbacheloruddannelser som:
bioanalytiker, ernæring og sundhed, fysioterapeut, radiograf og sygeplejerske mv.

Kontakt

Parvin Sølvsteen

Adjunkt

Fakta

Kursisterne skal arbejde i tværfaglige teams á 5- 6 personer og producere innovative løsninger på udfordringer i sundhedssektoren.

Eventuelle fysiske eller virtuelle studenterbesøg vil (efter aftale) også indgå i forløbet.

Output

  • Mundtlig præsentation
  • Prototype