Tracking of equipment and persons is critical for a productive hospital; the right device and person at the right place at the right time. How can an integrated solution be provided and what are the benefits for the organization? Can we e.g. save time, share equipment, optimize workflows and security?
Omlægningen til mere digital adgang til sundhedsvæsenet er en nødvendighed. I 2030 vil der være omkring 700.000 danskere over 75 år, hvilket er en stigning på knap 30 pct. sammenlignet med i dag. Mange borgere vil således leve længere med sygdomme, som blandt andet kræver løbende kontakt til sundhedsvæsenet. Der er derfor store fordele i at omstille behandling, monitorering, konsultationer og pleje, så disse oftere foregår i hjemmet.
På intensiv afdelingen passes hospitalets dårligste patienter. Mange af afdelingens patienter ligger i respirator, og er kritisk syge. Patienterne kan være indlagt i få timer til flere måneder. Udover respiratorbehandling, behandles bl.a. patienter med akut nyresvigt der har brug for dialyse, patienter med hjertestop, og meget mere.
Afdelingen bruger uforholdsmæssigt meget tid på vagtplanlægning og håndtering af sygemeldinger. Fremtidens medarbejdere vil have endnu mere fleksible arbejdstider.
I denne projektcase præsenteres tre problemstillinger fra Geriatrisk og Palliativ Afdeling.
LUKKET
Afdelingen har behov for at have omgivelser, strukturer og arbejdsgange, der indbyder til at patienterne er mere fysisk aktive under indlæggelsen. Yderligere ønskes det at de fysiske rammer og afdelingens samarbejdspartnere understøtter patientens selvstændighed og fysiske aktivitet under hele indlæggelsen.
Overordnet ønsker f.x. klinikerne den rigtige enhed til det rigtige sted på det rette tidspunkt. Her kan sporing være en hjælp til at lokalisere enheden. Der skal til en start udarbejdes et idékatalog med fokus på forretningsmæssige aspekter, eventuelt suppleret med en eller flere test.
Der bruges en del ressourcer på transport logistikvarer på Bispebjerg hospital. En del af disse ressourcer kan frigøres ved at have dele af transporten varetaget af AGV (selvkørende robot).
Klinisk personale bruger en del tid på hente forbrugsvarer i skabe på gang, hvilket betyder at de forlader patienten. Der er tale om en udfordring som klinikerne kan møde dagligt, afhængigt af afdelingen. En løsning kan være et mobilt forsyningsskab monteret på en AGV (selvkørende robot), der kan tilkaldes af personalet til aktuel position.
Klinikken ser i øjeblikket hovedsageligt patienter med symptomer, men ved, at ca. 20 patienter. uden symptomer dagligt ønsker en undersøgelse for kønssygdomme i vores klinik. Derfor søger klinikken et Fast Track ift. smittespredning og forebyggelse, så disse ca. 20 brugere testes.
Afdelingen er i øjeblikket allerede en del af et regionsprojekt, som udgår fra Regionsapoteket og økonomiafdelingen, og har hjælp til det tekniske m.v., men grundet et sparsomt antal lokaler til at udføre rigtig mange konsultationer/udleveringer i, opstår der flaskehalse og uhensigtsmæssige arbejdsgange.
Klinikken har behov for en it-løsning, som er let at tilgå for patienterne, og hvor læge eller psykolog kan se en samlet score for hver enkelt af flere skalaer (3 skalaer, i alt 30-35 spørgsmål). Der må tages hensyn til, at mange patienter fungerer dårligt kognitiv set og kan have problemer at læse og bruge en computer.
Afdelingens personale bruger uforholdsmæssigt meget tid på at lede efter hinanden blandt de forskellige faggrupper på sengeafsnittene. Derudover ledes der efter patienter, som ikke er på stuen. De kan være andetsteds i afdelingen eller ude af afdelingen.
The neurophysiology department, under the neurology department at Bispebjerg Frederiksberg Hospital, conducts treatments with botulinum toxin. However, the department is interested in defining the sustainability of these treatments, regarding the use of resources.
VIDEO
Nogle patienter er indlagt i lang tid, og keder sig. Bispebjergs intensivafdelingen har 3 tablets og TV på stuerne, men kun et lille udbud af tv- kanaler. Udfordringen opstår oftest når patienter er indlagt i længere tid. Også her ønsker afdelingen at give patienterne det bedst mulige indlæggelsesforløb og udfordre dem kognitivt.
Specielt patienter og pårørende har svært ved at finde rundt på hospitalet, og ender ofte på intensivafdelingen, for at spørge om vej til andre afdelinger.
Der er meget apparatur på hospitalet, og særligt på Anæstesien og Intensiv. Apparaturet følger ind imellem patienten fra det ene afsnit til det andet, og så kommer det ikke retur til ejerafsnittet. Det bruger afdelingerne mange ressourcer på at lede efter udstyr, og famler ofte i blinde.
Uniformerne er lavet af noget “fast” stof, som på ingen måder kan give sig. I løbet af en dag, går, bevæger, løber og springer hospitalspersonalet rundt – står tit i upraktiske stillinger, og skal samtidig tænke på om bukserne skiller, barmen falder ud, tøjet er for stramt eller løst til egentlig at kunne udføre sit arbejde.
Patienter er meget sengeliggende, nogle er “lagt i kunstigt koma” og andre er så afkræftede og dårlige, at de ikke kan noget selv. Der er en sygeplejerske på stuen alle døgnets timer.
Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg består af flere forskellige delprojekter – både nybyggerier og renoveringsprojekter. Byggeriet blev skudt i gang i efteråret 2014, og de enkelte delprojekter bliver bygget og løbende taget i brug frem mod 2025, hvor Nyt Hospital Bispebjerg står færdigt. Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg rejser en række nye problemstillinger.
Nyt Bispebjerg Hospital er et såkaldt kvalitetsfondsbyggeri – se godtsygehusbyggeri.dk for yderligere – dermed følger en del mål og styringer for rammer og vilkår som disse byggerier er underlagt.
Nyt Bispebjerg Hospital er et såkaldt kvalitetsfondsbyggeri – se fx godtsygehusbyggeri.dk for yderligere – dermed følger en del mål og styringer for rammer og vilkår som disse byggerier er underlagt.
Denne case er stillet af Afdeling for Kvalitet og Uddannelse, Bispebjerg Hospital – Udfordringen om udeblivelser er fortsat aktuel dog er det konkrete projekt ikke åben for samarbejder pt. Men vi hører meget gerne fra dig, hvis du har interesse i samarbejde om hvordan AI kan skabe værdi i sundhedssektoren.
Denne case er stillet af Hjerteafdelingen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Afdelingen varetager modtagelse, udredning, behandling og pleje af patienter som indlægges akut eller planlagt med hjertesygdom.
På Lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital, behandles akut og kritisk syge respiratorisk dårlige patienter: afdelingens patienter er ofte kronisk syge, med fx KOL eller lungekræft og lider af åndenød, som gør dem angste og utrygge.
Denne case er stillet af Abdonimalcenter K, i Bispebjerg Hospital. Medicinsk Sengeafsnit K3 varetager pleje og behandling af patienter med mave-, tarm- og leversygdomme.
De daglige arbejdsgange på Intensiv Terapiafsnit på Bispebjerg ændrede sig markant under COVID-19. Hvordan sikrer man, at de gode vaner, der blev grundlagt under pandemien, fortsætter? Hvad har virket godt under COVID-19? Og hvad der bør forandres som resultat af de erfaringer, afdelingen har gjort sig?