Tidligere Health Innovators VIOBAC modtager 50.000 i Life Science Grant
VIOBAC var i slutningen af november en af de udvalgte, der modtog et Life Science Grant på 50.000 kr. fra Bristol-Myers Squibb og Fonden for Entreprenørskab. Anerkendelsen og legatet skal bruges til at videreudvikle prototypen.
Onsdag d. 21. november blev to iværksætter-teams fra Københavns Universitet belønnet med 50.000 kr. til den fortsatte udvikling af deres forretningsideer. Det ene af de teams var VIOBAC, der i foråret 2018 deltog i CHIs inkubatorforløb for studerende, Health Innovators.
“Vi ser legatet som en anerkendelse af vores idé og startskuddet til videre fondssøgning og idéudvikling”, siger medicinstuderende Kasper Køppen, der står bag VIOBAC sammen med de to andre medicin-studerende Andrim Halili og Mads Ørbæk Andersen.
Health Innovators satte skub i projektet
De tre kommende læger arbejder på en løsning, der skal forhindre, at patienter på sygehuse får urinvejsinfektioner, når de anvender kateter. Løsningen er et device, der sættes på kateteret og forhindrer bakterier i at nå op igennem kateteret til blæren.
“Uden deltagelse i Health Innovators var vores team nok aldrig blevet samlet. Vi fik et skub til at komme i gang med projektet, og de faste mødedage gjorde, at vi langsomt progredierede med vores idé”, siger Kasper Køppen.
Teamet har nydt godt af de fælles workshops, som er rygraden i udviklingsforløbet.
“Gennem workshops blev vi introduceret til en række brugbare redskaber, og vi fik skabt tidlige forbindelser ved networking sessioner. Bl.a. opskriften på den gode pitch, som vi blev introduceret til af Lasse Sørensen fra Væksthuset, har vi anvendt i forbindelse med den årlige Sundhedskonference samt i ansøgningen af Life Science Grant, som vi jo endte med at vinde”, siger Kasper Køppen.
Tidlig støtte har stor betydning
Det er Bristol-Myers Squibb og Fonden for Entreprenørskab, der i samarbejde med Københavns Universitet uddeler Life Science Grant.
“Vi ved, at en tidlig kapitaltilførsel kan have stor betydning for de studerende og deres iværksætterdrøm, og jeg håber, at mikrolegaterne kan være med til at gøre en forskel, som det har gjort hos så mange andre tidligere,” sagde Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, til MedWatch.
For VIOBAC vil legatet helt sikkert også gøre en forskel. Pengene skal bruges til konsulenttimer, så de kan få videreudviklet og testet prototypen.