Største søgning til Health Innovators nogensinde

Da den 3. februar var revet af kalenderen, og deadline for ansøgninger til forårets Health Innovators var overstået, kunne CHI konkludere, at vi står med det største hold nogensinde. Ikke færre end 16 teams er blevet optaget, og både studerende og ideer spænder meget bredt. Det er noget, der lover rigtig godt for fremtidens sundhedssektor.

De skaber bedre sundhed
Se nogle af de bedste projekter fra Health Innovators

“Der har aldrig tidligere været så mange ansøgninger til Health Innovators, og vi har optaget 16 hold,” fortæller innovationskonsulent Nina Riis fra Copenhagen Health Innovation

Der var frist for ansøgninger 3. februar, og det stod hurtigt klart, at forårsholdet 2021 er noget helt særligt. For den gruppen af ansøgere er ikke bare større end nogensinde – den er også mere divers:

“Vi har studerende på tværs af både KU, CBS, DTU og KP – så det er bare så spændende. Og de kommer fra vidt forskellige studier; fra ingeniør, etnologi, human ernæring over Global Health, sygepleje og medicin til internationalt salg og markedsføring, Business Administration og jordemoder.”

Fokus på bæredygtighed og folkesundhed

Selv om både teams og ideer spænder vidt, er der dog flere fællestræk, fortæller CHI:

“På flere af holdene er der fc fokus på at arbejde mere bæredygtigt, hvilket i den grad giver god mening, da netop sundhedssektoren er meget forbrugende af materialer og emballager. Samtidig er der også flere hold, der kigger på livstilssygdomme og at fremme folkesundheden, ligesom flere andre hold arbejder med FN’s verdensmål om at skabe lighed i sundheden – på både nationalt og globalt plan,” fortæller Nina Riis.

10 uger til at innovere

De studerende begynder deres ti-ugers innovationsprojekt den 23. februar, og de ideer, de skal arbejde med, er superspændende, lyder det fra CHIs to innovationskonsulenter:

“Ja, det er helt fantastiske ideer – gode og kreative. Der er tale om alt fra medicinske ideer til overordnede procesideer, hvor det handler om at skabe nye arbejdsgange eller at gentænke måden, vi gør ting på. Alt i alt borger det rigtig godt for vores formål om at skabe innovation for at forbedre fremtidens sundhedssektor,” forklarer Nina Brocks fra CHI.

For de to innovationskonsulenter understreger den nye ansøger- og deltagerrekord værdien af det samarbejde, der har skabt Health Innovators:

“Vi er simpelthen så glade for det stærke partnerskab, der står bag Health Innovators – nemlig DTU Skylab, Praksis- og Innovationshuset på KP og ikke mindst Sund Hub, der står for at koordinere programmet. Hvis det ikke var for det gode samarbejde, vil programmet ikke være nær så succesfuldt!” forklarer Nina Riis.

Hvad er Health Innovators?
Bliv klogere på vores revolutionerende innovationsprogram: