Bæredygtigt varmetæppe til anæstesi

Under operationer i generel anæstesi sker der stort varmetab fra patienterne og der er derfor behov for at holde dem aktivt opvarmet undervejs. Dette foregår i dag med et oppusteligt engangstæppe af plast tilsluttet en varmeblæser der fylder tæppet med varm luft via en slange.

På anæstesiafdelingen på BBH bruger vi årligt +6000 af disse tæpper til en pris på omkring 185.000 og 14.600kg CO2

Vi har et ønske om at overgå til et flergangsprodukt der kan vaskes mellem brug.

Vi er interesserede i om et tilsvarende produkt kunne laves ud af genanvendte materialer (fx kasserede uniformsdele). Der er et behov for at produktet kan vaskes på høje grader og det skal være lavet af fnug-frit materiale af hensyn til sterilitet på stuen. Dvs ikke ren bomuld, men gerne kunststof tilsvarende de grønne uniformsdele til operationspersonale.

Nedkøling under operation kan have alvorlige konsekvenser.

– Hypotermi øger risikoen for forskellige alvorlige komplikationer som sårinfektioner, og hypotermi ændrer blodets evne til at koagulere, hvilket kan forårsage blodtab. Derudover kan det udløse en stressrespons, som kan give hjertekomplikationer, siger kvalitetschef på Rigshospitalet og formand for Dansk Anæstesi Database i RKKP, Kim Garde. Han har i ni år været overlæge indenfor neuroanæstesi på Rigshospitalet.

Partnere

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Anæstesiafdelingen Z

Fakta

Der bruges i Region H 44.432 stk af de varmetæpper vi havde med i dag. Dette svarende til indkøbspris på 1.369.281 kr og 107.423 kg CO2

Output

Overlevering af løsning kan ske i form af:

  • Rapport
  • Mundtlig præsentation
  • Idékatalog
  • Prototype
  • Forretningsmodel
  • Videomateriale