Projekt i human-centred computing (HCC)

Dette bachelor-kursus er en del af uddannelsen i Kommunikation og IT, som er en tværfaglig uddannelsen mellem Institut for Kommunikation og Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Projekt i human-centred computing forløber parallelt med kurset Empiriske Undersøgelsesmetoder i hvert forår (slut marts-slut juni). I HCC-projektet arbejder de studerende med teori om human-centred computing og interaktionsdesign. De lærer at vurdere og argumentere for anvendeligheden af udvalgte begreber og modeller til undersøgelse af en bestemt problemstilling vedrørende digital kommunikation. Til eksamen prøver de studerende kræfter med at planlægge, gennemføre, formidle og evaluere en empirisk undersøgelse af human-centred computing i samarbejde med en ekstern organisation.

Tidligere har organisationer som Politiken, Gads Forlag, Alexandra Instituttet og Medierådet leveret cases til kurset og samarbejdet med de studerende.

Det forventes, at I som caseholdere kan: Stille med en udfordring/problemstilling fra jeres praksis, præsentere jeres udfordring/problemstilling på kurset, samt deltage i en afsluttende poster-session, hvor de studerende får feedback på deres empirisk projekt. Dette aftales mere konkret med den kursusansvarlige.

Læs evt. Studieordningen her

Partner

Kommunikation og IT på Københavns Universitet

Fakta

Kurset afholdes i foråret 2023  fra d. 1. feb. – 30. juni.

Antal studerende: 105 studerende, hvor 1-2 grupper á 4-5 studerende arbejder med en projektcase.

Output

Som caseholder kan du forvente at modtage rapport, analyse og præsentation af løsning fra de studerende.