Medicindosering i plastglas: behov for løsninger, som kombinerer bæredygtighed og patientsikkerhed

Denne case er stillet af afdelingen Øre-, Næse- og Halskirurgi på Aarhus Universitetshospital.

En række studerende har observeret arbejdsgangene på hoved- og halskirurgisk sengeafsnit og set et behov for en mere bæredygtig håndtering og administrering af medicin. Afsnittet ønsker et kreativt og innovativt forslag til, hvordan de kan håndtere og dosere patienternes medicin på korrekt vis. Samtidigt skal løsningen være bæredygtig i brug af plast og andet materiale, den skal i udgangspunktet kunne genbruges.

Sygeplejerskerne understreger vigtigheden af, at patientsikkerheden samtidigt opretholdes – både hvad angår hygiejnerelaterede områder, og i forhold til fejlmedicinering, at udlevere den korrekte dosis medicin til den korrekte patient.

Sygeplejerskerne på afsnittet foreslår, at løsningerne på dette problem enten kan være genbrugelige medicinglas, et særligt genbrugssystem til medicinglassene i plast, eller noget helt tredje. Vigtigst er en effektiv og holdbar løsning, som kombinerer både bæredygtighed og patientsikkerhed.

Når sygeplejerskerne på afsnittet hver dag skal dosere medicin til de indlagte patienter, bruger de små medicinglas i plast til at dosere til hver enkelt patient. På medicinglassene påsættes et label med information på patienten. Når medicinen er udleveret til patienten, smides plastglassene ud i en almindelig skraldespand.

Det er vigtigt for afdelingen at forbedre processen bag medicindosering vigtigst af alt af bæredygtige årsager – ganske enkelt er medicindosering i engangsglas spild af plastik og materiale, der ellers kan genbruges.

Partnere

Øre-, Næse- og Halskirurgi

Aarhus Universitetshospital

og

BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme

Fakta

Det er vigtigt for afdelingen at forbedre processen bag medicindosering vigtigst af alt af bæredygtige årsager – ganske enkelt er medicindosering i engangsglas spild af plastik og materiale, der ellers kan genbruges.

Output

Afsnittet ønsker et kreativt og innovativt forslag til, hvordan de kan håndtere og dosere patienternes medicin på korrekt vis og samtidigt være bæredygtige i deres brug af plast og andet materiale, der i udgangspunktet kan genbruges.