Indretning og ommøblering af venteområdet i Klinik 5

Baggrund

Klinik 5 (Enhed for eksperimentel behandling) i Afdeling for Kræftbehandling, Herlev og Gentofte Hospital behandler

  • patienter med modermærkekræft (malignt melanom) med immunterapi
  • patienter med kræft i bugspytkirtlen (pancreas cancer) og
  • patienter med forskellige typer uhelbredelig kræft i eksperimentelle fase 1 og fase 2 forsøg med nye former for medicinsk kræftbehandling.

Hvert år bliver ca. 800 patienter henvist til Klinik 5, og patienterne og deres pårørende besøger enheden op til 6 gange om måneden. Hvert besøg tager 1 til 8 timer. I 2022 var der over 10.000 fremmøder.

Udover patienter fra Region Hovedstaden kommer mange patienter langvejs fra (Sjælland, Fyn, Jylland, Bornholm, Færøerne og Grønland). For mange af patienterne er det ”kostbar” tid, de bruger hos os, fordi de modtager behandling i de sidste måneder af deres liv.

Klinik 5 flyttede i maj 2022 til nye lokaler på 765 kvadratmeter. Farvevalget i forhold til vægge, døre, gulve, og paneler er bestemt ud fra Poul Gernes oprindelige farveplan til lokalerne på Herlev Hospital.

Vi er for nylig flyttet til klinik 5, som er meget mere rummelig og lys end tidligere lokaler.
Desværre er venteværelset placeret i midten af bygningen, så lysindfaldet er sparsomt.

Vi har fået midler til indkøb af kunst, og har indkøbt noget, men afventer svar fra funding med henblik på indkøb af yderligere værker, hvoraf en del af disse er tiltænkt venteværelset.

Vi ønsker os en indretning af venteområdet, der signalerer hygge og ro, samtidig med at det er lyst og med smukke og interessante værker at se på i ventetiden (værker, som ventes at komme til via vores fundingprojekt).

Partnere

Herlev og Gentofte Hospital

Afdeling for Kræftbehandling

Fakta

Klinik 5 ønsker en indretning af venteområdet, der signalerer hygge og ro, samtidig med at det er lyst og med smukke og interessante værker at se på i ventetiden (værker, som ventes at komme til via et fundingprojekt).

Output

Overlevering af løsning kan ske i form af:

  • Præsentation af løsning
  • Analyse
  • Idékatalog
  • Videomateriale