Hvordan spredes brugen af Remote MR til næste afdeling – hvad skal på plads?
Remote MR er et forskningsbaseret innovationsprojekt som muliggør, at MR scanningsbilleder, taget på en lokal MR-scanner på Lolland, Grønland eller et andet lokal hospital, kan læses af en specialist på Rigshospitalet. Det er bedre for patient, at de kan undgå at komme til Blegdamsvej, og det aflaster desuden knappe ressourcer på Rigshospitalet.
Projektet er udviklet og forankret under chefradiologi Martin Lundsgaard på Afd. For Røntgen og Skanning på Rigshospitalet og er taget i brug på 2 afdelinger. Meningen er, at det skal udbredes til alle afdelinger – og også gerne tages i brug på andre hospitaler.
Hvad skal være på plads rent praktisk, før end man kan udbrede denne løsning til andre afdelinger?
- Oplæring?
- Teknik?
- Særlige rollebeskrivelser?
- Faglige ressourcer?
- Back-up funktioner?
- Teknisk support?
Dette er vigtigt at få kigget på fordi det er en løsning som potentielt kan hjælpe rigtig mange patienter uden for København og fordi vi vil se flere og flere af denne type løsninger i fremtiden, hvor flere sundhedsydelser leveres lokalt, mens de højtspecialiserede ressourcer blot inddrages på de nødvendige tidspunkter.
Partnere
Rigshospitalet
Enhed for Forskning og Innovation
Fakta
Kim kan sidde på Rigshospitalet og skanne patienter på Færøerne og Bornholm
Læger og radiografer bag et nyt projekt stiler mod at forbinde Danmarks MR-skannere digitalt. Det vil spare patienter for dagsrejser og kan nedbringe ventetiden på hjerte-MR drastisk. Samtidig åbner det for brug af AI og forskning.
Output
- Stille op til præsentation af udfordring på kursus
- De studerende kan besøge klinikken/afdelingen? (feltarbejde)
- Løbende kontakt med de studerende
- Deltagelse i workshop med de studerende