Brugerstyret reception på Jonstrupvang

Vi har på Jonstrupvang en brugerstyret reception, hvor brugere der har fysiske og kognitive problemstillinger, sidder og tager telefonen og via et tryk på skærmen, viderestiller. Som det er nu, kræver det at man kan trykke på skærmen og tale i høretelefonerne, for at man kan sidde i receptionen. Vi ønsker at gøre det muligt for endnu flere at kunne varetage den funktion, da det giver ansvar, empowerment og fællesskab for brugeren.

Udfordringen er, at beboere uden sprog og som ikke kan trykke på skærmen, ikke kan sidde i receptionen. Det kunne være fedt med en løsning, der gav endnu flere mulighed for at have den funktion. Der er flere beboere som rent kognitivt godt ville kunne sidde der, men som på grund af fysiske udfordringer ikke kan.

Det kan give beboerne en følelse af at gøre noget for andre, i og med at de hjælper med at tage telefonen, at de har et ansvar og at de er noget værd.

Det ville være utrolig meningsgivende.

Partnere

Jonstrupvang

Den Sociale Virksomhed

Kontakt

Sara Falkenberg

Projekt ansvarlig ergoterapeut

Fakta

Jonstrupvang er et bosted for voksne med cerebral parese, de fleste beboere kører i el-kørestol og de kommer selv omkring med får hjælp til stort set alle daglige aktiviteter.

Vi har rigtig mange gode tilbud og mange gode ideer, beboerne tager tit på ture og rejser og de fleste er vilde med, at der sker noget i hverdagen.

Vores motto er forvent det utænkelige, vi har vores egen musikfestival, vores eget cykelløb. De fleste ideer bliver afprøvet, lige meget hvor skøre de er og vi er gode til at se det positive i livet.

Output

Overlevering af løsning kan ske i form af:

  • Præsentation af løsning
  • Idékatalog
  • Prototype