Aktivitets- og socialiseringsløsninger for kørestolsbrugere

Hvordan kan bedre selvstændighed, adspredelse og sociale muligheder understøttes for borgere med cerebral parese

    • Beboerne keder sig ofte når der ikke er træning eller aktivitet, kunne være rart med noget at tage sig til, som ikke kræver hjælp fra personale. Især i weekenden sker der ikke så meget i huset. Kan man eksempelvis udvikle en spilmaskine der kan betjenes af folk i kørestol, hvor det ikke nødvendigvis kræver en høj reaktionsevne, men fx en 0-1 kontakt man kan trykke på og se noget ske, forsøge at ramme med noget i et hul eller lignende.
    • Beboerne har ofte svært ved at nå ting der står inde på et bord, de kan godt få kørestolen ind under, for det meste, men hvis der eksempelvis er flere om et spil, så bliver det svært. Terninger ryger på gulvet, de kan ikke nå brikkerne rundt på spillepladen m.m. Vi kunne godt tænke os et bord, som flere beboere kunne sidde ved og stadig være tæt på brætspillet og hvor der også var plads til at sidde personaler omkring eller andre, der ikke sidder i elektrisk kørestol.
    • Beboerne har svært ved at se hvad der foregår inde på midten af bordet, når der spilles spil. Vi kunne godt tænke os en mulighed for at vise hvad der sker, fx et kamera i loftet med en zoom funktion, der kan skydes op på et lærred, så alle kan følge med.

Hvordan kan man øge beboernes livskvalitet og sociale liv? Det har en stor betydning for livskvaliteten for beboerne at have noget at tage sig til og kunne deltage aktivt i  og være fælles om underholdning og fritidsaktiviteter.

Se hvad andre studerende har udviklet

Partnere

Jonstrupvang

Fakta

Vi er et bosted for voksne med cerebral parese, de fleste beboere kører i el-kørestol og de kommer selv omkring med får hjælp til stort set alle daglige aktiviteter.

Vi har rigtig mange gode tilbud og mange gode ideer, beboerne tager tit på ture og rejser og de fleste er vilde med, at der sker noget i hverdagen.

Vores motto er forvent det utænkelige, vi har vores egen musik festival, vores eget virtuelle cykelløb. De fleste ideer bliver afprøvet, lige meget hvor skøre de er og vi er gode til at se det positive i livet.