skip to Main Content

Mød Tech4Health fra Health Innovators

Post Series: Health Innovators forår 2017
Tech4Health til Health Innovators finalen

De fire teams, der netop har gennemført det første Health Innovators forløb, har gennemgået en kæmpe udvikling. Hør her, hvordan teamet Tech4Health har udviklet deres idé igennem det 13 uger lange forløb. 

App til at vurdere risiko for komplikationer ved medicinsk abort

Teamet Tech4Health består af Amani, der er færdiguddannet læge og nu er ph.d.studerende på Rigshospitalets Gynækologiske afdeling, Marianne og Anmoldeep, der læser Sundhed & Informatik på KU og Hadi fra Bioteknologi på DTU.

De har brugt forløbet til at videreudvikle deres idé, der har til formål at vurdere og reducere en kvindes risiko for komplikationer efter en medicinsk abort. På baggrund forskning i medicinske aborter har teamet lavet en app, der estimerer risikoen for, at der vil ske komplikation ved den medicinske abort, ligesom den kan råde lægen til at en kvinde holdes til observation, hvis der fx kan være øget risiko for blødning.

Prototypen af app’en er klar og Tech4Health søger nu godkendelse fra Datatilsynet og de Videnskabsetiske Komiteer, inden de går videre med at teste den i klinikken for at bevise at den fungerer.

”Vi vil bare gerne hjælpe en masse kvinder med at undgå komplikationer. Appen vil kunne sikre, at især yngre læger har en stærk baggrund for at vælge den rette abortløsning,” fortalte Amani til det afsluttende pitch-event.

Vejen fremad er lagt

Teamets vejleder innovationskonsulent Werner Sperschneider fra Metropol understreger, at Tech4Health teamet har gennemgået et fantastisk intenst innovationsforløb, der har afklaret løsningens kliniske betydning, brugervenligheden, ligesom algoritmen bag er blevet udviklet og selve forretningsmodellen kom på plads. ”Som det er typisk for et innovationsforløb har der været ”ups ’n downs”. Men det endte med stor glæde og en implementeringsplan, så nu er vejen fremad lagt. Sundhedsplatformen og it-systemer hos gynækologiske speciallæger venter på løsningen. Potentialet er enormt, det er der ingen der tvivler på.”

Løsning er værdifuld

Teamet er gennem Health Innovators netop kommet i dialog med en potentiel aftager, som har vist stor interesse for abort-appen.

Det kommercielle perspektiv i løsningen har ikke været drivende for teamet igennem forløbet. Alligevel understregede en vejleder for et af de andre teams, innovationskonsulent Frank Ulrich fra DTU: ”Jeres løsning er mere værd end I tror,” sagde han og rådede teamet til at få professionel hjælp til at håndtere salg og IPR.

 

Aktiviteten er en del af CHI-VEST, der er finansieret af:

greater-copenhagen
region-hovedstaden
den-europaeiske-union
vaekstforum
Den Europæiske Socialfond