skip to Main Content

Mød MEDrone fra Health Innovators

Post Series: Health Innovators forår 2017
MEDrone til Health Innovators finale

De fire teams, der netop har gennemført det første Health Innovators forløb, har gennemgået en kæmpe udvikling. Hør her, hvordan teamet MEDrone har udviklet deres idé igennem det 13 uger lange forløb. 

Droner til transport af vævsprøver

Thor, Frederik og Niels fra teamet MEDrone læser hhv. Maskiningeniør, Engineering Management og Kemisk og Biokemisk teknologi på DTU. De startede ud med en idé om at lave en hjertestarterdrone. Men ret hurtigt i forløbet viste det sig, at business-casen i projektet ikke var så profitabel.

CHIs netværk  gav ny mulighed

Heldigvis satte deres vejleder, innovationskonsulent Frank Ulrich, og professor Henning Boje fra DTU Management Engineering, der begge er tilknyttet CHI, teamet i forbindelse med Herlev og Gentofte Hospital. Hospitalet havde et problem med transport af vævsprøver, som kunne afhjælpes af droner. Gruppen gentænkte derfor deres idé og skiftede fokus midt i forløbet.

”Om noget har vores erfaring vist, at det er de gode kontakter, man kan få via Health Innovators,” udtalte Frederik til det afsluttende pitch-event på Metropol.

Udfordringer nu gør det nemmere senere

Foran dem ligger nu udfordringen med at få godkendt deres droneflyvninger af Trafikstyrelsen og få sandsynliggjort sikkerheden og stabiliteten for deres flyvninger. Den udfordring bifalder deres vejleder: ”Det er godt at I allerede nu støder på disse udfordringer, for så bliver det nemmere for jer, når I skal videre internationalt. Det var godt, I skiftede fokus!” sagde Frank Ulrich.

Drengene er også ret skråsikre på mulighederne:

”Tendensen for droner er stigende og jeg tror, vi rammer bølgen helt rigtigt,” sagde Thor.

Aktiviteten er en del af CHI-VEST, der er finansieret af:

greater-copenhagen
region-hovedstaden
den-europaeiske-union
vaekstforum
Den Europæiske Socialfond