skip to Main Content

Mød DiagNovus fra Health Innovators

Post Series: Health Innovators forår 2017
DiagNovus til Health Innovators finale

De fire teams, der netop har gennemført det første Health Innovators forløb, har gennemgået en kæmpe udvikling. Hør her, hvordan teamet DiagNovus har udviklet deres idé igennem det 13 uger lange forløb. 

Håndkøbstest til klamydia

Jannik, Emil og Philip læser Biologi-Bioteknologi på KU. Sammen udgør de teamet DiagNovus, som er et af de teams, der har deltaget i Health Innovators i løbet af foråret 2017.

Nemmere at teste

DiagNovus har fokuseret på at lave en håndkøbstest til at teste for klamydia.

”Klamydia er en akavet og til tider asymptomatisk kønssygdom. Derfor skal det være nemmere at teste for den,” sagde Jannik til det afsluttende pitch-event.

Skiftede teknologi undervejs

Teamet havde oprindeligt tænkt, at testen skulle fungere ligesom en graviditetstest, men det var ikke helt så ligetil. Klamydia kan være til stede i kroppen med relativt få celler, så når reelt en ret lille mængde urin rammer testpinden, er der ikke nødvendigvis nok cellemateriale til at detektere om sygdommen er til stede. Derfor måtte teamet skifte teknologiløsning undervejs i forløbet. DiagNovus har nu udviklet en ny metode, som vi selvfølgelig ikke kan afsløre, men som har potentiale til at kunne detektere selv en lille mængde klamydia i urinen.

”DiagNovus er blevet klogere på hvad der er muligt for deres løsning, og det var et vigtigt skridt at de skiftede teknologi. Nu skal de have undersøgt de tekniske udfordringer og ikke mindst patentlandskabet, så de kan finde den niche, hvor de har kommerciel kant,” siger professor Claus Bøttcher Jørgensen, som har været rådgiver for teamet.

Fremtidigt fokus

DiagNovus er netop nu i gang med at sikre funding til at teste metoden i laboratoriet, så de kan påvise, om det virker. Teamets research viser, at supermarkeder er interesserede i denne typer tests, så hvis de kan lykkes med at sikre sensitiviteten og kan lave en test på samme prisniveau som en graviditetstest, vurderer de selv, at potentialet for deres løsning er godt.

Aktiviteten er en del af CHI-VEST, der er finansieret af:

greater-copenhagen
region-hovedstaden
den-europaeiske-union
vaekstforum
Den Europæiske Socialfond