skip to Main Content

Mød Acumulus fra Health Innovators

Post Series: Health Innovators forår 2017
Health Innovators teamet Acumulus fremlægger deres ide

De fire teams, der netop har gennemført det første Health Innovators forløb, har gennemgået en kæmpe udvikling. Hør her, hvordan teamet Acumulus har udviklet deres idé igennem det 13 uger lange forløb. 

Acumulus udvikler et diagnostisk værktøj

Troels, Kasper, Mark, Jakob og Johan er studerende på hhv. KU (Medicin), CBS (International Business & Politics) og DTU (Medicin og Teknologi). Sammen udgør de teamet Acumulus, som er et af de teams, der har deltaget i Health Innovators i løbet af foråret 2017.

Skiftede fokus

Acumulus startede ud med en løsning, der på baggrund af data om symptomer, tests og behandling skulle vurdere, hvornår det er relevant at bruge antibiotika til behandling og dermed på sigt nedbringe antibiotikaresistens. Men teamets afsøgning viste, at der ikke var solide data at bygge på. Lægerne, teamet snakkede med, brugte forskellige systemer og registrerede derudover ikke brugen af antibiotika i tilstrækkelig grad. Teamet indså, at de først måtte medvirke til at indsamle den data de manglede, så den nye idé blev at lave et diagnostisk redskab til de praktiserende læger, som kan systematisere data om symptomer og behandling. Redskabet vil samtidig hjælpe lægen til mere effektive konsultationer.

Potentialet skal udnyttes

Nu udvikler Acumulus en prototype, som de skal teste hos nogle praktiserende læger, ligesom de skal have afklaret om projektet overhovedet er muligt i forhold til at beskytte persondata.

“Den udvikling, der ses indenfor big data, kunstig intelligens og lignende nye teknologier indenfor en bred vifte af brancher har et kæmpe potentiale – også indenfor sundhedssektoren. Vi tror på, at teknologien er moden og håber at kunne tappe ind i et forholdsvist nyt og spændende marked. Potentialet er således til stede og spørgsmålet beror sig mere på, hvorvidt vi kan penetrere et forholdsvist lovmæssigt tungt marked,” siger Johan Bundgaard fra Acumulus.

Imponerende vilje hos de studerende

Teamet havde CHIs innovationskonsulent Nina Brocks fra Region Hovedstaden som vejleder i Health Innovators. Hun er imponeret over de studerendes engagement efter de var nødt til at skifte fokus: ”Jeg synes vi kan lære meget af den energi og vilje, der ligger hos de studerende. At stoppe op og skifte retning er en stor beslutning, og det er imponerende at opleve den fortsatte energi teamet har!” siger hun.

Aktiviteten er en del af CHI-VEST, der er finansieret af:

greater-copenhagen
region-hovedstaden
den-europaeiske-union
vaekstforum
Den Europæiske Socialfond