skip to Main Content

iZiMove gik fra skoleprojekt til startup med hjælp fra inkubatorforløbet Health Innovators

Fire sygeplejestuderende fik i starten af 2019 en idé til at forbedre mobiliteten for kørestolsbrugere. Idéen var at kombinere avancerede styringsteknologier og sætte det på almindelige manuelle og eldrevne kørestole, for at skabe en kørestol der selv kan navigere rundt i brugerens eget hjem.

Idéen udsprang af et skoleprojekt på Københavns Professionshøjskole da de fire sygeplejestuderende deltog i et valgfag i innovation. Deres løsning vil kunne hjælpe borgere med mobilitetshandicap til en lettere hverdag og øge livskvaliteten ved at skabe mere selvstændighed og uafhængighed. Samtidig kan teknologien også mindske arbejdsbyrden for pårørende og på sigt sænke omkostninger i sundhedssektoren.

Health Innovators skubbede idéen videre

Efter valgfaget fik de fire studerende mulighed for at deltage i udviklingsforløbet Health Innovators, hvor de hurtigt døbte deres idé og team: iZiMove!

”Igennem Health Innovators har vi i iZiMove modtaget værdifuld sparring og feedback igennem workshops, og fået værktøjerne til at opstarte en virksomhed i sundhedssektoren. Det har været et lærerigt forløb, som både har givet os kompetencer helt fra idégenerering til eksekvering, men som også har åbnet mange døre for os,” siger Patrick Jensen, der nu er CEO i iZiMove.

iZiMove er gået fra at være et skoleprojekt til en startupvirksomhed med et stort potentiale og en vision om at sikre mere uafhængighed for borgere med mobilitetshandicap. I dag, et halvt år senere, har iZiMove påbegyndt udviklingen af styringsteknologien med mål om at realisere konceptet. Forretningsplanen er lavet, målet er lagt og i dag har virksomheden nu to mentorer bag sig fra Venture Cup og et advisory board, som alle hjælper og rådgiver teamet for en succesfuld fremgang.

Derudover har de for nyligt modtaget et mikrolegat på 25.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab, som skal hjælpe med at få færdigudviklet en prototype af produktet og derved kunne lave et proof of concept.

”Udvikling af nye teknologier er hverken nem eller billig, og det kræver både menneskelige, økonomiske og teknologiske ressourcer. Derfor er mikrolegatet en stor hjælp, som giver iZiMove et stort skridt i retningen mod det færdige produkt,” siger Patrick Jensen.

Nye kompetencer styrker teamet

Som følge af iZiMoves udvikling igennem Health Innovators forløbet har teamet bag ændret sig. To af de fire sygeplejestuderende har valgt at gå andre veje, og i stedet er to nye medlemmer trådt til. Virksomheden har fået en CTO med kompetencer inden for teknologi og softwareudvikling, hvis primære ansvar ligger i udviklingen af teknologien bag produktet, og dermed også udviklingen af den første prototype. Og teamet har fået en ny CMO, som med sin forretningsforståelse og kompetencer inden for marketing og forretningsudvikling har til formål at tilrettelægge iZiMoves marketingaktiviteter, optimere forretningsmodellen og bidrage til den fremtidige udvikling af virksomheden.

Det nye iZiMove går en spændende fremtid i møde, som vil byde på udfordringer og oplevelser samt kontinuerlig læring. Den næste vigtige milepæl for dem nu er at få færdigudviklet prototypen, hvilket teamet ser meget frem til.

Vil du høre mere om iZiMove eller følge virksomhedens udvikling, kan du følge med her på Linkedin og Instagram.

Den Europæiske Socialfond