skip to Main Content

Health Innovators finale: studerende viser os løsningerne

Syv teams af studerende fra Københavns Universitet, DTU og Københavns Professionshøjskole stod klar den 12. december i Mærsktårnet til at vise frugten af Copenhagen Health Innovatrions inkubationsforløb Health Innovators. Her har de studerende gennemgået ti ugers forløb med workshops, sparring og rådgivning, hvor de har udviklet idéer til, hvordan vi kan håndtere store udfordringer i sundhedssektoren.

Den 12. december kom så den store finale, hvor alle teams præsenterede deres unikke idéer med et stort personligt engagement og imponerede både publikum og et opvakt feedbackpanel med repræsentanter for Fonden for Entreprenørskab, Bioinnovation Institute og EIT Health. I feedbacken lagde panelet ikke skjul på, teamsnes ideers potentialer for at skabe mærkbare forbedringer i sundhedssektoren.

Teamsne idéerne spænder bredt fra tyggegummi, der skaber sundere tænder, AI til knæscanninger, nye teknologier til urinprøver hos børn, forbedring af psykiatriske patienters søvn og meget mere. Fælles for alle idéer var, at de studerende skaber nye veje til både øget velfærd og bedre arbejdsgange i sundhedssektoren.

De to farmacistuderende, Zeinab Abouseblan og Huda Al-Hariri, vandt med startup-idéen MïMM aftenens publikumspris med deres minimalistiske idé, som skaber bæredygtige, personlige og sundhedsfremmende hudpleje.

De studerende har været en del af Health Innovators – et inkubatorforløb for studerende, der arbejder på en idé til at forbedre en sundhedsudfordring. Her får de studerende indsigt i, hvordan nye idéer i sundhedssektoren kan realiseres og de lærer nye metoder til fx prototyper og brugertest. Undervejs får de både rådgivning og sparring til at komme videre med netop deres løsninger samt lærer præsentationsteknikker, så de kan formidle deres produkter til kunder og patienter.

Læs mere om programmet på www.healthinnovators.dk

Den Europæiske Socialfond