skip to Main Content
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

CHI Morgen: Entreprenørskab i undervisningen – er vi på rette vej eller skal indsatsen gentænkes?

22. maj 2019 kl. 8:30 - 10:00

Gratis
CHI Morgen laver sundhedstjek af entrenørskabsundervisningen
CHI Morgen laver sundhedstjek af entrenørskabsundervisningen

Entreprenørskab i undervisningen – er vi på rette vej eller skal indsatsen gentænkes?  

Kom til CHI Morgen hvor vi sætter fokus på entreprenørskab i undervisningen. To inspirerende gæster giver deres syn på indsatsen og diskuterer med publikum, hvordan vi fremadrettet skal undervise i entreprenørskab. 

Kreativitet, innovation og iværksætteri er nøglebegreber i forståelsen af entreprenørskab og kommer derfor naturligt også til udtryk i entreprenørskabsundervisning på de videregående uddannelser. Det handler om at give elever og studerende kompetencer til at tænke nyt og få nye ideer. De skal indgå i fællesskaber og processer, hvor muligheden spottes, og kreativiteten bruges til at skabe nyt, som er værdifuldt for dem selv og for andre.

Men er entreprenørskabsundervisningen på de videregående uddannelser skruet rigtigt sammen? For det iboende konkurrenceaspekt, som også er forbundet med at bringe et øget fokus på entreprenørskab ind i undervisningen, medvirker til at studerende kan blive vindere og tabere med negative konsekvenser til følge.

 

Vær med til at diskutere entreprenørskabsundervisning

Til næste CHI Morgen vil to interessante gæster give hvert deres syn på indsatsen og lægge op til diskussion af, hvordan vi bør fortsætte eller videreudvikle måden, vi underviser i entreprenørskab:

Pernille Berg fra Fonden for Entreprenørskab vil fokusere på hvordan entreprenørskab i undervisningen bidrager til de studerendes læring i at løse fremtidens (sundheds)udfordringer. Steffen Ernø, Ph.d. fra Aalborg Universitet stiller sig mere kritisk over for entreprenørskabsundervisningen, når han på baggrund af sin ph.d.afhandling sætter fokus på de potentielt skadelige konsekvenser af indsatsen og argumenterer for hvordan undervisningen bør genorienteres mod mere demokratiske værdier i stedet for økonomiske.

 

Om oplægsholderne

Pernille Berg er uddannet fil.dr. og er til daglig chef for Forskning, Analyse & Videregående Uddannelser i Fonden for Entreprenørskab.

Steffen Ernøe er uddannet Cand. Psych. og aktuel med sin Ph.d. fra Aalborg Universitet med afhandlingen Rebelling Against Entrepreneurship Education. A Phronetic Approach fra 2018.

Billetter er ikke tilgængelige, da denne begivenhed er overskredet.

Detaljer

Dato:
22. maj 2019
Tidspunkt:
8:30 - 10:00
Pris:
Gratis

Sted

CHI
Henrik Pontoppidans Vej 6, 2. sal
København N, 2200 Danmark
+ Google Maps

Tilbagevendende begivenheder

CHI-morgen

CHI morgen

Bliv inspireret til arbejdet med sundhedsinnovation gennem vores netværksarrangementer CHI Morgen. Her samler vi repræsentanter fra CHIs partnere og andre interesserede til inspirerende oplæg, workshops og diskussioner fire gange årligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om kommende arrangementer og nyheder fra Copenhagen Health Innovation.