skip to Main Content
Prozense til Health Innovators finalen december 2017
Health Innovators mærket

Deltagere

Hvert semester deltager flere teams i inkubatorforløbet, hvor de får rådgivning, indsigt i sundhedssektoren og videreudvikler deres idé i løbet af det 10 uger lange forløb.

 Mød de tidligere deltagere her:

Efteråret 2017

CAICU – Kommunikationshjælpemiddel til Intensive Terapiafsnit

CAICU fra Health Innovators

Jacob Overbye Brodal, Design og Innovation, DTU
Arendse Moesgaard Pedersen, Design og Innovation, DTU

Idéen
CAICU er et nyt kommunikationsmiddel, som patienter i respirator kan betjene ved hjælp af hovedstyring. Det består af en applikation til en tablet, der indeholder relevante symboler og sætninger, et kald og en række udvalgte spil, der har til formål at tilbyde hjernetræning.

Læs mere om CAICUs idé og udvikling her.

"Vi har haft rigtig mange tanker om, hvad vi skulle gøre, men at være i et forløb, der er struktureret, har gjort, at vi er blevet holdt i gang og har gjort det rigtigt."

Jacob

"Health Innovators har givet os rigtig meget. Vi har fået arbejdet med nogle områder, som vi måske ikke selv altid lige var så gode til at få taget fat i."

Arendse

"Det har bare været de helt rigtige kontakter, vi har fået. Som vi måske ikke havde fået, hvis vi bare havde gjort det ude på DTU."

Jacob

Prozense – Intelligent maske der lindrer angst

Nikolaj Bech Andersen, Proces og Innovation, DTU
Hans Kristian Krogshede, Proces og Innovation, DTU

Idéen
Prozense er en intelligent maske med en tilhørende mobil applikation. Masken anvender fem centrale aspekter, der sigter på at lindre angst i de tidligere faser. Det er vores håb, at produktet vil hjælpe dem, der er mere tilbageholdende med at gå til terapeut og dermed potentielt hjælpe millioner af mennesker, der lider af angst.

Læs mere om Prozenses idé og udvikling her.

"De forskellige workshops har startet os godt op. Nogle ting vidste vi fra DTU, men andre ting havde vi ikke lige tænkt over, så de er kommet med noget ny sparring, netop fordi vi ikke er vant til at bevæge os inden for produktudvikling i sundhedsverdenen."

Hans Kristian

"Vi har fået rigtig meget ud af forløbet. Vi har haft megen sparring med folk inden for faget og med kendskab til den her health tech verden. Det har været en god måde at komme ind i verdenen på og afprøve, hvordan er konceptet ift. de fagfolk, der bevæger sig herinde allerede. Hvad synes de om det? Så vi har fået hurtig feedback på det i en tidlig fase."

Hans Kristian

"Vi har en hel del møder med vores rådgiver, som har sat os i forbindelse med en masse fede mennesker. Faktisk endnu flere end vi har haft tid til at mødes med.  Det har været fedt fordi det har givet nogle indspark som har bragt os videre. Vi har fundet ud af, at netværk betyder virkelig meget."

Nikolaj

Tiberius Diagnostics – Hjemmetest til klamydia

Tiberius Diagnostics fra Health Innovators

Jakob Holst, Maskiningeniør, DTU
Jonathan Andersen, Bioteknolog (KU)

Idéen
I USA, England og Skandinavien er der op til 200.000 unge kvinder, der hvert år får voldsomme følgesygdomme af ubehandlet klamydia. Hos Tiberius Diagnostics udvikler vi en klamydiatest, der let kan tages hjemme, med visionen om at testen skal bruges til årlige nationale screeninger af unge kvinder for at forhindre udviklingen af følgesygdomme og bremse spredningen af klamydia.

Læs mere om Tiberius Diagnostics idé og udvikling her.

IRIS – Psykologistuderende i psykiatrien

IRIS fra Health Innovators

Amalie Sindberg, Psykologi, KU
Benedikte Finken, Psykologi, KU

Idéen
Med inspiration fra Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) udformes en forening med tilhørende vagtbureau for psykologistuderende til bemanding af vagter i psykiatrien. IRIS gør det nemt for psykiatrien at anvende kvalificerede psykologistuderende til at løfte opgaver på de psykiatriske afdelinger.

Læs mere om IRIS’ idé og udvikling her.

"Rådgivning og netværk har vi fået meget ud af. Vi har haft mulighed for at få kontakt til nogle mennesker igennem Health Innovators, og det har gjort det meget nemmere at få aftaler i hus. Det har været guld værd!"

Amalie

"Det har været en rejse igennem, hvad man skal være opmærksom på, hvis man innoverer inden for sundhedssektoren. Fx har vi fået et indblik i aktørerne i sundhedssektoren – det var helt vildt spændende."

Benedikte

"Vi har fået et roadmap til, hvordan vi kan udvikle IRIS. Og vi er blevet holdt i hånden ift. at starte den her virksomhed op. Vi er ret sikre på, at vi ikke havde været så langt nu, som vi er, hvis ikke vi havde været med i Health Innovators."

Amalie

Foråret 2017

Tech4Health – App til at optimere medicinske aborter

Tech4Health

Marianne, Sundhed & Informatik, KU
Amani, Medicin, KU
Hadi, Bioteknologi, DTU
Anmoldeep, Sundhed & Informatik, KU

Idéen
Tech4Health  har brugt Health Innovators til at videreudvikle deres idé, der har til formål at vurdere og reducere en kvindes risiko for komplikationer efter en medicinsk abort. På baggrund forskning i medicinske aborter har teamet lavet en app, der estimerer risikoen for, at der vil ske komplikation ved den medicinske abort, ligesom den kan råde lægen til at en kvinde holdes til observation, hvis der fx kan være øget risiko for blødning.

Læs hele historien om Tech4Healths udvikling i Health Innovators.

MEDrone – Dronetransport af vævsprøver

Medrone

Thor, Maskiningeniøruddannelsen, DTU
Frederik, Engineering Management, DTU
Niels, Kemisk og Biokemisk teknologi, DTU

Idéen
MEDrone startede ud med en idé om at lave en hjertestarterdrone. Men ret hurtigt i forløbet viste det sig, at business-casen i projektet ikke var så profitabel. Igennem Health Innovators kom de i stedet i kontakt med Herlev og Gentofte Hospital. Hospitalet havde et problem med transport af vævsprøver, som kunne afhjælpes af droner. Gruppen gentænkte derfor deres idé og skiftede fokus.

Læs hele historien om MEDrones udvikling i Health Innovators.

DiagNovus – Håndkøbstest for klamydia

DiagNovus

Jannik, Biologi-Bioteknologi, KU
Philip, Biologi-Bioteknologi, KU
Emil, Biologi-Bioteknologi, KU

Idéen
DiagNovus havde oprindeligt tænkt, at testen skulle fungere ligesom en graviditetstest, men det var ikke muligt. Der er nemlig ikke nok cellemateriale til stede i kroppen til at detektere sygdommen ud fra en relativt lille mængde urin på en testpind. Derfor måtte teamet skifte teknologiløsning undervejs i forløbet. DiagNovus har nu udviklet en ny metode, som vi selvfølgelig ikke kan afsløre, men som har potentiale til at kunne detektere selv en lille mængde klamydia i urinen

Læs hele historien om DiagNovus’ udvikling i Health Innovators.

Acumulus: Diagnostisk redskab til praktiserende læger

Acumulus fra Health Innovators

Troels, Medicin, KU
Kasper, International Business & Politics, CBS
Jakob, Medicin og Teknologi, DTU/KU
Mark, Medicin, KU
Johan, Medicin, KU

Idéen
Acumulus startede ud med en løsning, der på baggrund af data om symptomer, tests og behandling skulle vurdere, hvornår det er relevant at bruge antibiotika til behandling og dermed på sigt nedbringe antibiotikaresistens. Men der var ikke solide data at bygge på, så den nye idé blev at lave et diagnostisk redskab til de praktiserende læger, som kan systematisere data om symptomer og behandling.

Læs hele historien om Acumulus’ udvikling i Health Innovators.

Kontakt for mere information

Hvis du har spørgsmål eller brug for mere information, så kontakt din lokale innovationskonsulent her:

Københavns Universitet

Nina Louise Fynbo Riis

Nina Riis
Specialkonsulent, Innovation og Entreprenørskab

Professionshøjskolen Metropol

werner-sperschneider

Werner Sperschneider
Innovationskonsulent, ph.d.

CBS

katla_ran_sturlurdottir

Katla Ran Sturludottir
Programkoordinator

DTU

frank-ulrich

Frank Ulrich
Innovationskonsulent, ph.d., post.doc

Health Innovators er udviklet i Copenhagen Health Innovation – et samarbejde mellem CBS, DTU, Københavns Universitet, Metropol, Københavns Kommune og Region Hovedstaden, der skal fremme sundhedsinnovation gennem uddannelse.

region-hovedstaden
greater-copenhagen
vaekstforum
den-europaeiske-union
Tilmeld dig nyhedsbrevet
… og hold dig opdateret om kommende arrangementer og nyheder fra Copenhagen Health Innovation.
Du får samtidig en eksklusiv artikel fra Jonathan Løws Gurubogen.
Tilmeld
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Back To Top